T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Telefon
2322440545
Belgegeçer
0
WEB
https://sehitlutfugulsenozelegitim2.meb.k12.tr
Adres
VATAN MAH. 9105/8 SK. NO 22 İÇ KAPI NO 1 KARABAĞLAR / İZMİR
Vizyon
Atatürk İlke ve inkılaplarını benimsemiş, öz bakım becerilerini karşılayabilen, karşısına çıkan zorluklarla baş edebilen ve bu sorunlara çözüm üretebilen, sosyal becerileri gelişmiş ve yaşam boyu kendi ayakları üzerinde durabilecek nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.
Misyon
Milli eğitim temel kanununa ve Türk Milli Eğitimin genel amaç ve ilkelerine uygun olarak davranış problemi sıfırlanmış; ailesi, arkadaşları ve çevresindeki kişilerle iletişim kurabilen, toplumdaki sosyal gruplara dâhil olmuş bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
1- Kurumumuz adına 2017 yılında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve İzmir Kalkınma ajansı arasında gerçekleşen 2017 Yılı Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Destek Programında Mali Destek Alan Projelerde kabul gören “Geleceğin Özel Çocuklarının Eğitimi (GÖÇEPİ )”adlı projemiz ile başarı sağlayan 4 özel Eğitim Okulundan birisi olmuştur. 24 ay sürecek olan projenin sonucunda okulumuza 3 atölye ve 1 Sosyal Yaşam Merkezi kazandırmayı planlamaktayız. 2- BİR OKUL İKİ PROJE” sloganıyla yola çıktığımız TÜBİTAK 4006 süreci II. ve III. Kademeden 5’er proje yapma hakkı kazanarak ve bunları bir TÜBİTAK 4006 şenliğiyle hayata geçirerek tamamlanmıştır. Engelli farkındalığını ilk hedefimiz aldığımız bu süreçte “BİZ DE VARIZ! ” diyoruz ve 2018-2019’da da bu yolculuğa 10 adet projeyle 29 Nisan 2019 TÜBİTAK Şenliğimizle devam ediyoruz. 3- İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde başlatılan ve özel eğitim okulları ile yürütülen HAYALİMDEKİ GÖKKUŞAĞI PROJESİ kapsamında HAYALİMDEKİ UÇURTMA ŞENLİĞİ, HAYALİMDEKİ TEKNE TURU, HAYALİMDEKİ ENSTELASYON PROJELERİNDE YER ALDIK.
Öğretmen :15
Öğrenci :79
Derslik :15
Kütüphane Kitap Sayısı :30
Öğretim Şekli :TAM GÜN EĞİTİM
Saatler
09.30 14.40
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz, il Merkezine 4.9 km, ilçe Merkezine ise 2 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır